maanantai 30. maaliskuuta 2015

Mustikka-murupullat


Peruspullaohje:

500 g (5 dl) maitoa
150 g voita
150 g sokeria
10 g suolaa
1-1,1 kg vehnäjauhoja
22 g (2 pussia) kuivahiivaa
1 rkl kardemummaa
2 kananmunaa

Täyte:
Paiston kestävää mustikkahilloa
Murua;
50g huoneenlämpöistä voita
50g sokeria
50g vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria   

Puristele käsin ainekset tasaiseksi muruksi. Lisää tarvittaessa sokeria/jauhoja, jotta tahmaisuus häviää.

Pullataikina:

Jos valmistat taikinan yleiskoneella, älä lämmitä maitoa!

Pehmitä voi(+maito) mikrossa, mutta älä anna voin sulaa nestemäiseksi. Lisää joukkoon 2 kananmunaa, kardemumma, sekä muut kuivat aineet. Vaivaa taikinaa kunnes siitä tulee kimmoisa eikä tartu enää kulhon reunoihin. Yleiskoneella saat tehtyä parhaan taikinan ja silloin annettakoon lisäohjeistukseksi, että taikinan tulee muuttua kiiltävämmäksi ja venyttäessä ei katkea vaan venyy. Anna taikinan levätä pöydällä muovilla/liinalla peitettynä 10 minuuttia (Taikinaan vaivauksesta syntynyt jännite katoaa ja sitko paranee=helpompi työstää)

Kauli taikina mahdollisimman ohueksi levyksi, noin 35 cm leveäksi.  Levitä päälle ohuelti mustikkahilloa ja kääri kuten korvapuustit tiukaksi rullaksi, leikkaa noin 1½-2 cm paksuisia paloja ja asettele pellille toiselle kyljelleen makaamaan. Kohota lämpimässä ja peiteltyinä ja voitele kananmunalla. Ripottele päälle murua ja paista noin 200 asteessa 8-12 min, kunnes pohjastakin ovat saaneet väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)