perjantai 27. maaliskuuta 2015

Banaani-limekakku

 Banaani-limekakku lukeutuu tuhteihin kahvikakkuihin. Se on maukas ja maultaan melko neutraali (jos niin saa sanoa). Tarkoittaen siis, ettei se ole siis mitenkään kovin makea, eikä "raikaskaan". Maut ovat tasapainossa :)

  


300 g vehnäjauhoja (4,6 dl)
1,5 tl leivinjauhetta
175 g tummaa sokeria (intiaani, ruoko...)
1 tl raastettua limenkuorta
1 kananmuna vatkattuna
1 kypsä banaani (+1rkl limen mehua)
1,5 dl maustamatonta tuorejuustoa
110 g rusinoita  
Kuorrute
115 g tomusokeria (n.1,8dl)
1-2 tl limen mehua (lisää tarvittaessa enemmän, jotta saat kuorrutteesta juoksevamman)
limenkuorta raastettuna


-Voitele noin 20-24 cm kakkuvuoka ja pane uuni kuumenemaan 180- asteeseen.
-Siivilöi kuivat aineet ja sekoita keskenään. Raasta joukkoon limen kuori.
-Muussaa kypsä banaani haarukalla ja sekoita sen joukkoon limen mehu. Lisää banaani-limeseos, kananmuna, tuorejuusto, sekä rusinat jauhojen joukkoon ja sekoita hyvin keskenään. Jos taikina on liian paksua, lisää mukaan loraus vettä.
-Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja tasoita pinta.
-Paista uunissa noin 40-45 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä tai tikulla koitettaessa kypsä.
-Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa sitten jäähtymään kunnolla.
-Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja koristele sillä jäähtynyt kakku, raasta vielä erikseen limen kuorta kuorrutteen päälle väriä tuomaan


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)