4 kpl keltuaisia
3 dl sokeria
6 kpl sitruunoita, raasta niiden kuori ja purista mehu (n. 1½ dl)
100 g voita
Laita kaikki muut ainekset paitsi voi kulhoon vesikattilan ylle, kuumenna ja hämmennä niin kauan kunnes seos sakenee ja muistuttaa hollandaisekastiketta (n. 10 min) Nosta pois vesihauteesta ja lisää sekaan voi. Hämmennä kunnes sulanut joukkoon. Jäähdytä ja säilytä kannellisessa astiassa jääkaapissa. Säilyy noin 5 päivää.
Suklaa-lakritsikreemikakussa on suklaakakkupohja ja täytteessä on kermavaahtoa+maitorahkaa+lakritsikastiketta, sokeria ja turkinpippurirouhetta . Tarkkoja mittoja en nyt näin heti saa millään päähäni, mutta tuossa järjestyksessä suhteiltaan eli eniten kermavaahtoa jne. :) Kreemipäällinen on sitten jo aivan eri luokkaa vaikeudeltaan, sillä harmaa väri ei tule helpolla. Kuorrutteessa on hopeatoffeeta sulatettuna, mustaa elintarvikeväriä, lakritsikastiketta että jopa lääkehiiltä! Kyllä, sitäkin piti liottaa sekaan. Upea ilmestyshän tuo kyllä on, mutta varoitan, että kauhea työ ja ainesmäärä :/ Onneksi kevääksi kakku vaihdettiin tavalliseen suklaakreemikakkuun samalla kauniilla koristelulla, mutta eri värisenä ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)