Perustaikina:
225 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 dl kevytkermaa
1 sitruunankuori että -mehu
Tumma taikina:
1/3 perustaikinasta
2 rkl kaakaojauhetta
Kuorrute:
35 g voita
120 g tummaa suklaata
Sitruunankuorta
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen
vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, joissa sitruunankuori ja leivinjauhe. Lisää taikinaan jauhoseos
vuorotellen kevytkerman kanssa, johon on lisätty 1 sitruunan mehu.
2. Erota taikinasta kolmasosa ja lisää siihen kaakaojauhe. Levitä pellille leivinpaperin päälle 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia. Jäähdytä.
3. Voitele ja korppujauhota leipävuoka (tilavuus 1,5 litraa). Levitä
pohjalle 1 cm vaaleaa taikinaa. Ota tummasta kakkupohjasta muotilla
kuvioita. Laita kuviot vuokaan tiiviiksi jonoksi. Huomio suunta:
kumottaessa kuvio kääntyy toisinpäin.
4. Täytä vuoka vaalealla taikinalla lusikoimalla sitä vuorotellen keskiosan
molemmille puolille. Levitä loput taikinasta kuvioiden päälle. Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Anna seistä hetken aikaa vuoassa. Kumoa ja jäähdytä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)