Kyseessä on helppo, mutta herkullinen jälkiruoka, joka varmasti vie makean nälän! :D Ohje on 6 päärynällä tehtäväksi tarkoitettu, mutta itse tein puolet pienemmän.
Ainekset:
6 rkl voita
115 g hienoa sokeria
6 päärynää kuorittuna, halkaistuna ja siemenet poistettuna
225g valmista voitaikinaa
(Jos kaapissa ei ole valmiina taikinaa, niin ei kannata vaivautua hakemaan sitä kaupasta. Se on niin yksinkertaista tehdä myös itse: 150 g voita, n. 3 dl vehnäjauhoja ja vajaa 1 dl kylmää vettä)
-Sulata voi ja sokeri uuninkestävässä paistinpannussa. Sekoita, kunnes seos karamellisoituu. Varo, seos on todella kuumaa!
-Ota pannu liedeltä ja asettele päärynänpuolikkaat halkaistu puoli ylöspäin
-Kauli voitaikina hieman paistinpannua isommaksi, pyöreäksi levyksi ja asettele se päärynöiden päälle. Painele reunat tiukasti pannun reunoihin kiinni.
-Paista 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes torttu on hyvin kohonnut ja kullanruskea. Ota uunista ja anna jäähtyä pari minuuttia.
-Kumoa torttu hieman sitä isommalle tarjoiluvadille ja tarjoile lämpimänä. Muistathan varata tarpeeksi syvän astian, jotta karamellikastike ei valu pöydille sekä varoa, sillä pannu ja tuote ovat yhä kuumia! Allekirjoittanut unohti tämän ja poltti sormensa paistinpannun kahvaan :)
Vinkki: Tarte tatinin kanssa tarjottavaksi sopii täydellisesti kermavaahto tai vaniljajäätelö!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)