keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Sitruunamuffinit

Lahdessa vietettiin tänään markkinapäivää ja kevät-tunnelmastakin päästiin nauttimaan auringon tullessa esiin pilvien lomasta.
Tästä inspiroituneena tein lempimuffinssejani. Laitan teille nyt alkuperäisen ohjeen, mutta itse käytän paljon enemmän sitruunaa, sillä rakastan sen voimakasta makua leivonnaisissa.



OHJE:
100 g voita
1½ dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
½ sitruunan kuori raastettuna (Itse raastin kokonaisen kuoren+käytin sitruuna-aromia)
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
keltaista elintarvikeväriä

Pinnalle salmiakkilastuja


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella.

Vatkaa munien rakenne rikki toisessa kulhossa. Lisää munat vaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Vatkaa sähkövatkaimella puolet jauhoseoksesta taikinaan. Lisää kuoriraaste, mehu, hunaja ja elintarvikeväri. Vatkaa joukkoon loput jauhoseoksesta.

Annostele taikina vuokiin ja paista uunin keskitasossa 12-15 minuuttia riippuen muffinssien koosta.

Vinkki:

-Itselläni ei paljoa tule käytettyä hunajaa ruoanlaitossa tai leipomisessa ja usein on käynytkin niin, että hunaja ehtii "vanheta" odottaessaan käyttöään. Isoissa ruokakaupoissa myydään 10g:n annoshunajapusseja, jotka ovat täydellisiä minunlaisille harvakäyttäjille. Hintaa yhdellä pussilla n. 20 senttiä. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)