keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Kaarnikka- ja tyrnipikkuleivät

Ainekset
12 kpl

55 g ruskeaa sokeria
kaarnikka(variksenmarja)/ tyrnijauhetta
115g pehmeää voita
1 sitruunan raastettu kuori
175 g vehnäjauhoja


1. Laita sokeri ja marjajauhe kulhoon, lisää voi ja sitruunakuori ja vaahdota. Siivilöi joukkoon jauhot ja sekoita murumaiseksi taikinaksi
2. Käytä apuna keksi/leivosmuottia ja painele sen sisälle leivinpaperin päälle taikina 3-5 millin paksuiseksi
3. Pistele pikkuleivät haarukalla ja paista 150-asteisessa uunissa n. 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti pellillä ja siirrä sen jälkeen jäähtymään ritilälle. Päälle voit ripotella hienoa/tomusokeria tässä vaihessa, mutta itse jätin naturelleiksi :)
Uuniin menossa

Huomion arvoista: Tein samaan aikaan sekä Tyrni- että kaarnikkataikinat ja huomasin näin lämpimän päivän seuraamuksen jälkimmäisessä sen joutuessa odottamaan uunivuoroa. Voi alkoi sulaa taikinassa ja pikkuleivät pääsivät lässähtämään ja leviämään uunissa menettäen muotonsa. Voittekin nähdä eroavaisuuden postauksen alussa olleesta kuvasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)