Pohja:
2 kananmunaa
2dl sokeria
100g voisulaa
2dl kermaa/maitoa
1tl leivinjauhetta
4dl jauhoja
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon kerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää vielä lopuksi voisula ja sekoittele tasaiseksi taikinaksi. Voitele vuoka ja painele taikina reunoille ja pohjalle. Ei tarvitse etukäteen paistaa :)
Täyte:
vajaa ½ litraa itsekeitettyä raparperihilloa (kts. ohje alapuolelta), johon lisätty pakastemansikkaa noin 2 dl
2 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
½-1 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
Hillo:
10 dl raparperia paloiteltuna
1/3 dl vettä
3 dl hillosokeria
Paloittele raparperit ja lisää ne kattilaan veden kera. Kuumenna kiehuvaksi. Aikaa tähän menee noin 6 minuuttia, älä tänä aikana koske raparpereihin. Lisää kattilaan hillosokeria vähitellen ja samalla koko ajan varovasti sekoittaen. Vähennä lämpöä ja hauduta hilloa noin 15 minuuttia välillä kevyesti sekoittaen. Tämän jälkeen anna hillon jäähtyä itsekseen noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)