tiistai 10. kesäkuuta 2014

Kesäinen raparperipiirakka

Kesä on meidän taloudessa otettu ilolla vastaan ja päivät ovat onnistuneet täyttymään auringolla ja mökkireissuilla. Viikonloppuna päätin pyöräyttää mökille kahvikekkereiden kunniaksi raparperipiirakan, joka nautittiinkin ulkona vaniljajäätelön kera :)


Paisto-ohje: 200 °C,  noin 30 minuuttia uunin alatasolla

Pohja:
 2 kananmunaa
2dl sokeria
100g voisulaa
2dl kermaa/maitoa
1tl leivinjauhetta
4dl jauhoja

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon kerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää vielä lopuksi voisula ja sekoittele tasaiseksi taikinaksi. Voitele vuoka ja painele taikina reunoille ja pohjalle. Ei tarvitse etukäteen paistaa :)

Täyte:
vajaa ½ litraa itsekeitettyä raparperihilloa (kts. ohje alapuolelta), johon lisätty pakastemansikkaa noin 2 dl
2 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
½-1 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria

Hillo:
10 dl raparperia paloiteltuna
1/3 dl vettä
3 dl hillosokeria

Paloittele raparperit ja lisää ne kattilaan veden kera. Kuumenna kiehuvaksi. Aikaa tähän menee noin 6 minuuttia, älä tänä aikana koske raparpereihin. Lisää kattilaan hillosokeria vähitellen ja samalla koko ajan varovasti sekoittaen. Vähennä lämpöä ja hauduta hilloa noin 15 minuuttia välillä kevyesti sekoittaen. Tämän jälkeen anna hillon jäähtyä itsekseen noin 20 minuuttia.



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)