sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Kirsikkaclafoutis

Mmm.. Kauppoihin on jo ilmestynyt tuoreita kirsikoita! :D Mökillämme kasvaa kirsikkapuu, jota haikailen katselen ja odottelen loppukesäksi satoa. Toivon mukaan linnut jättävät myös meille jotain, mutta tätä oman puun satoa odottaessa tyydyin ulkomailta tuotuihin ja maukkaitahan nekin olivat :D

Kirsikoista tosiaan tällä kertaan tein clafoutisin, joka on Ranskan Limousinin alueelta lähtöisin oleva jälkiruoka. Clafoutisissa käytetään yleensä juuri kirsikoita, sillä nimikin juontaa niistä: clafotís (< verbistä clafir, "täyttää" (taikina kirsikoilla). Helppo, nopea ja yksinkertaisuudessaan maukas jälkiruoka!


Kirsikkaclafoutis:

450 g kypsiä, tuoreita kirsikoita siemenet poistettuina
100 g hienoa sokeria
2 isoa munaa
1 munankeltuainen
100 g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1,75 dl maitoa
4 rkl kuohukermaa
1 tl vaniljauutetta

1. Voitele kevyesti 1,25 litran uuni/piirakkavuoka tai pienet annosvuoat. Ripottele kivettömöt kirsikat vuoan pohjalle.
2. Vaahdota munat, munankeltuainen ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi
3. Vatkaa sekaan siivilöity jauho ja suola, lisää sitten hitaasti vatkaten maito, kerma ja vaniljauute. Kaada pehmeä taikina vuokaan.
4. Laita vuoka leivinpellin päällä 200-asteiseen uuniin ja paista 45 minuuttia (Tiputa lämpötila 175 asteeseen ja puolita aika, jos paistat pienissä annosvuoissa) Katso, että paistos on kullanruskea ja asettunut.
5. Anna clafoutisin levätä vuoassa vähintään 5 minuuttia ja tarjoile sitten kuumana tai huoneenlämpöisenä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)