Kirsikoista tosiaan tällä kertaan tein clafoutisin, joka on Ranskan Limousinin alueelta lähtöisin oleva jälkiruoka. Clafoutisissa käytetään yleensä juuri kirsikoita, sillä nimikin juontaa niistä: clafotís (< verbistä clafir, "täyttää" (taikina kirsikoilla). Helppo, nopea ja yksinkertaisuudessaan maukas jälkiruoka!
450 g kypsiä, tuoreita kirsikoita siemenet poistettuina
100 g hienoa sokeria
2 isoa munaa
1 munankeltuainen
100 g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1,75 dl maitoa
4 rkl kuohukermaa
1 tl vaniljauutetta
1. Voitele kevyesti 1,25 litran uuni/piirakkavuoka tai pienet annosvuoat. Ripottele kivettömöt kirsikat vuoan pohjalle.
2. Vaahdota munat, munankeltuainen ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi
4. Laita vuoka leivinpellin päällä 200-asteiseen uuniin ja paista 45 minuuttia (Tiputa lämpötila 175 asteeseen ja puolita aika, jos paistat pienissä annosvuoissa) Katso, että paistos on kullanruskea ja asettunut.
5. Anna clafoutisin levätä vuoassa vähintään 5 minuuttia ja tarjoile sitten kuumana tai huoneenlämpöisenä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)