Minttusiirapin ohje olikin edellisessä postauksessa, jonka voit tarkistaa täältä :)
175 g (yksi pötkö) Domino Minttu-keksejä
45 g voita sulatettuna
Täyte:
3-4 liivatelehteä
200 g maustomatonta Philadelphia-tuorejuustoa
4 dl vaniljalla maustettua rahkaa
2 dl kuohukermaa
2 limen mehu ja raastettu kuori
Koristeluun reilusti minttua! HUOM: Itse käytin AASIANMINTTUA, joka on isompi lehtisempää ja omaan makuuni taittuu hieman limeen :)
Ohje:
Tee minttusiirappi
1. Murskaa Domino Minttu -keksit jauheeksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
2. Laita
liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto
ja vaniljarahka keskenään. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele
vaahto juusto-rahkaseokseen ja mausta täyte limen mehulla ja raastetulla
kuorella. Liuota liivatelehdet, joista on puristettu liika vesi pois,
vielä lämpimään minttusiirappiin.
3. Kaada seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla.
4. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Koristele pinta mintunlehdillä.
MITEN SAADA HYYDYKEKAKKU EHJÄNÄ POIS VUOASTAAN?:
Elikkäs, suihkuttakaa vuokaspraylla koko vuoka ja mitatkaa leivinpaperista oikein levyinen kaistale kiertämään reunaa. Kun avaatte sitten aikanaan vuoan ottaaksenne kakun esille niin kakku säilyy ehjänä ja siistinä. Leivinpaperikin kun irtoaa todella helposti. Suosittelen kokeilemaan!
Mmm.. Ihanan näköistä! Tätä täytyykin kokeilla
VastaaPoistaKiitos! Suosittelen kokeilemaan! Todella maukasta oli ja varmasti teen toistekin myös itse :)
VastaaPoista