Viikonloppuna oli jälleen vuoro herkutella hieman ja iski kauhea himo porkkanakakkuun. No, ei muuta kuin kauppaan pyörällä täydentämään kaapin sisältöä :D
Porkkanakakku, jonka toteutin soveltuu maitoallergikoille,sillä ei sisällä edes voita tms. ja ei voi sanoa, kuin että herranjestas kun on hyvää ja takuuvarmasti mehevää!
Ohje:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
1 dl oliiviöljyä
5 dl grahamjauhoja
1 ½ dl hasselpähkinärouhetta
1 prk ananasmurskaa
2 tl kanelia
1 tl muskottipähkinää
1 tl neilikkaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
8 dl porkkanaraastetta (n. 400 g)
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
1 kananmunan valkuainen
tarvittaessa kylmää vettä
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon öljy.
Sekoita jauhot, pähkinärouhe, mausteet, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos
muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja ananasmurska.
Nostele taikina muffinivuokiin, jos teet kakun niin varaathan vähintään 2 litran vuoan.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia (kakku 45-60 min, tarkista kypsyys puutikulla). Anna muffinien jäähtyä hieman ja tee odottaessa kuorrute. Kuorrutteen voi levittää vielä hieman lämpien muffineiden päälle, sillä lämpö auttaa tätä valkuaiskuorrutettu kovettumaan nopeammin.
Ripottele päälle vielä hasselpähkinärouhetta ja eikuin herkuttelemaan! :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)