Tosiaankin kakun kokoaminen alkaa marenkipohjasta, jonka voi myös ostaa kaupasta, mutta siellä niitä myydään vain tietynkokoisina. Itse leipomalla vuokaan saa juuri passelin ja marengin tekohan on todella helppoa, jos vain löytyy aikaa :) Katso täältä esimerkkiohje.
200 g valkosuklaata
5 dl paksua jogurttia
5 dl kuohukermaa
tomusokeria (oman maun mukaan)
n. 1½-2 dl wienernougat-rouhetta
6 liivatelehteä (kyllä, 6.)
Päälle koristeeksi mansikoita
1. Sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa samalla kerma.
2. Laita liivatteet kylmään veteen
3. Sekoita yhteen hieman jäähtynyt valkosuklaa, jogurtti ja wienernougat. Lisää vaahdotetun kerman joukkoon varovasti käännellen. Maista ja lisää tarvittaessa tomusokeria.
4. Keitä liivatelehdet tilkassa vettä ja sekoita suklaa-jogurttivaahtoon. Kaada vuokaan (MUISTATHAN LAITTAA ENSIN SINNE MARENKIPOHJAN! :D) ja anna jähmettyä jääkaapissa ihan vähintään 4-6 tuntia.
5. Koristele ennen tarjoilua tuoreilla mansikoilla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)