perjantai 2. toukokuuta 2014

Vappumunkit valurautapannulla

Nämä kuvat tulevat valitettavasti liian myöhässä teille tätä Vappua ajatellen, mutta näin meillä juhlistettiin :)

Ohje:

Tee hieman tavanomaista löysempi pullataikina. Itse oman pullataikinani (5 dl) teen seuraavasti:

5 dl maitoa
2 pss kuivahiivaa
1½ dl sokeria
vehnäjauhoja noin 800g-1 kg? (Tämä on se normaali luku, mutta käytä tällä kertaa vähemmän jauhoja)
1 tl suolaa
kardemummaa, reilusti! :)
2 kananmunaa
75-100g voita(suolaton) sulatettuna 

Lämmitä maito hieman kättä lämpimämmäksi ja lisää siihen ensin sokeri ja pieni osa jauhoista ja vasta sen jälkeen hiiva. Lisää tämän jälkeen myös suola ja kardemumma. Sulata tässä vaiheessa voi mikrossa. Jatka jauhojen lisäämistä taikinaan ja kun taikina alkaa "kiinteytyä" vaivatessa (Muistathan jättää taikinan löysäksi), sekoita kananmunat ja voi keskenään ja lisää taikinaan. Jatka vaivaamista, kunnes kaikki aineet ovat sekoittuneet keskenään. Jätä kohoamaan lämpimään.

Valitettavan usein olen nähnyt tehtävän munkkeja, joihin ei laiteta ollenkaan kardemummaa, sillä se kuuluu lempimausteisiini. Tähän pullataikinaan sitä tuli siis oikein reilusti makua tuomaan, joten mitään hilloja tai muita sörsseleitä ei tarvita :D

Kun taikina on kohonnut niin laita munkkipannu hellalle ja lisää jokaiseen koloon voita, sekä ensimmäisen erän kohdalla rypsiöljyä. Se auttaa voitelemaan pannua. Munkkeja ei ole tarkoitus kuitenkaan upottaa rasvakerrokseen vaan niiden kuuluu jäädä kuiviksi.


Kääntele munkkeja pannulla kahden lusikan avulla, kunnes ovat kypsiä ja nostele kulhoon, jossa on sokeria ja muista kierritellä heti, jotta sokeri jää munkkeihin kiinni.


Sitten ei muuta kuin munkkeja syömään, sillä nämä pienokaiset ovat parhaimmillaan heti tuoreeltaan :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)