Oma äitini olisi tänään saanut teetä ja etelä-suomen sanomat vuoteeseen, mutta ennätti jo herätä, joten istutin olohuoneen sohvalle odottelemaan kun tein aamiaista :) Aamu laitettiinkin meillä käyntiin perinteisesti juhla-aamiaisella, joka sisälsi kokoelman erilaisia tuoreita hedelmiä ja marjoja, sämpylöitä, yrttipatonkia ja parsakaali-juustonyyttejä.
Päivällä tulivat mummot luoksemme juhlistamaan hienoilla liharuuilla, joten jälkiruokamestari (c'est moi) sai pyynnön kevyemmästä vaihtoehdosta. Kakkua en siis tänä vuonna päässyt tekemään, vaikka mieli olisi tehnyt :D Tein siis kuningatarpiirakan. Olisin jo raparperia halunnut päästä käyttämään, mutta kaupassa ei vielä valitettavasti ole. Jää siis lähemmäksi kesää tuo herkku :)
Ohje muropohjalle:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan. Taikina riittää 26-28 cm piirasvuokaan :)
Täytteeni oli todella yksinkertainen: Mustikkaa ja vadelmaa. Sekoitin keskenään jäiset marjat ja lisäsin joukkoon hieman perunajauhoja että sokeria ja kaadoin taikinan päälle.
Ennen uuniinlaittoa lisäsin piirakan päälle vielä muruseoksen:
1dl sokeria
3/4 vehnäjauhoja
½ d voita
Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 200 °C ja 30-40 minuuttia. Jos näyttää, että piirakka alkaa tummumaan liikaa, voit siirtää sen alatasolle tai peittää foliolla.
Tarjoa piirakka lämpimänä ja vaniljajäätelön kanssa. Suosio on taattu!
Ennen |
Jälkeen. Näin hyvää se oli :D |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)