torstai 10. maaliskuuta 2016

Syntymäpäiväkakku itselle

Tämä postaus tulee myöhässä.. Ei varmaan yllätys? :D Hiihtoloma tuli vietettyä poissa koneelta ja nyt on aika palata sorvin ääreen ja purkaa kamerasta ulos syntymäpäiväkakkuni :) Syntymäpäiviä pääsin pitkästä aikaa viettämään oikeana päivänä, 29 . 2.


Valmistin sukulaisille tarjottavaksi valkosuklaahyydykekakun, jonka pohjan virkaa toimitti budabest-leivoksista tuttu pohja eli pähkinämarenki. Kakku kätki sisälleen myös raikkaan passionhedelmähyydyke-keskustan.

(Klikkaa:) Budabest-leivoksista  olen julkaissut tänne jutun 2014, josta löytyy pohjan ohje. Noin 24 cm kakkuun riittää pohjaksi tuosta määrästä 1/5 osa.

Passionhedelmäkeskus oli halkaisijaltaan noin 14 cm ja sitä varten puristin 5 passionhedelmästä mehut, siemenet poistin. Kermaa vatkasin n. 2dl löysäksi vaahdoksi ja siihen sekoitin 1 prk sitruunatuorejuustoa, hieman tomusokeria että 3 rkl sitruunamehua. Liivatteita keskustaan meni 3 kappaletta. Omaan makuuni väri jäi hieman laimeaksi, joten lisäsin tipan keltaista väriä.

Keskusta sai hyytyä noin 1½ tuntia jääkaapissa, jonka jälkeen siirsin sen budabestpohjan päälle. Budabestpohjasta tein muuten piilopohjan, eli jos budabest oli halkaisiljaltaan 22 cm, otin käyttööni 24 cm vuoan, jottei pohja näkyisi.

Budabestpohjan ympärille jätin tilaa, jotta se jäi valkosuklaahyydykkeen alle piiloon
Valkosuklaahyydykkeeseen meni noin 5-6 dl löysäksi vatkattua kermaa, ½ prk maustamatonta tuorejuustoa, 100 g valkosuklaata sekä 5 liivatetta. Makeutta tämä hyydyke ei tarvitse enempää, joten sokerin saa jättää kaappiin. Kaadoin massan pursotinpussiin ja pursotin pienellä reiällä alareunan, jotta ei jäisi koloja ja budabest ei paistaisi läpi. Tämän jälkeen leikkasin reiän suuremmaksi.

Hyydytin valkosuklaakerrosta sen 2-3 tuntia, jonka jälkeen koristelin kultatomulla- että kuulilla, keltaiseksi värjätyllä valkosuklaalla, passionhedelmillä sekä aiemmin tekemilläni marsipaaniorkideoilla, joissa myös kultaus. Kakun reunaa kiertämään tein myös valkosuklaaristikon.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)