keskiviikko 23. maaliskuuta 2016
Sitruunamunkit täytteellä
Ennen vappuakin on lupa herkutella munkeilla.. Ainakin näin väitimme toisillemme ystäväni kanssa kun olin valmistanut tyttöjen leffailtaan herkkuja ;) Munkeista tuli mukavan raikkaita sitruunaraasteella ja hyvin valikoidulla täytteellä. Molempiin ohjeet alapuolella :)
Sitruunamunkit, n. 25-35 kpl
500 g vettä
2 sitruunankuori + ½ sitruunanmehu
30 g tuorehiivaa
50 g sokeria
12 g suolaa
75 voita
900 (+/-) g vehnäjauhoja
Laita kaikki ainekset voita lukuunottamatta yleiskoneen pataan. Vaivaa 3 minuuttia ja lisää voi. Jatka vaivaamista, kunnes taikinaan syntyy sitkoa (Taikina ei tartu enää kulhon reunoihin ja sormin venytettäessä ei repeile vaan joustaa ohueksi kalvoksi). Pyörittele pieniksi palloiksi ja anna kohota noin 20-30 minuuttia.
Itse käytän paistossa Sunnuntain munkinpaistorasvaa, sillä sen pystyy kuumentamaan tarvittavaan +180 asteeseen ilman käryttämistä, iso plussa! Munkit asetetaan kohottamisen jälkeen paistokauhan avulla kuivunut pinta alaspäin rasvaan, odotetaan sopivaa ruskeaa väriä ja käännetään ympäri. Jäähdyttyään täytetään hillotyllaa apuna käyttäen ja tämän jälkeen sokeroidaan.
Oma täytteeni:
3 dl valmista vaniljakreemiä
1 dl vadelmahilloa
Sitruunamehua
Tomusokeria
Kaikki sekoitetaan keskenään, sokeria ja sitruunamehua kukin lisätköön oman makunsa mukaan :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)