Mielessäni pyörivät erilaiset Italialaiset mainokset ihanine viinipeltoineen. Sellaiseen tunnelmaan pääsin keittiössäni katsellessani uunissa paistuvaa pitsaa ja nuuhkiessani asunnossa leijailevaa ihanaa tuoksua.
Pitsataikinan valmistin edellisenä iltana jo (20 tuntia aiemmin) jääkaappiin. Tästä eteenpäin pyrinkin aina leipomaan jääkaappiin ennakkoon, sillä rauhassa noustessaan se kerää upeaa makua.
1 iso pitsa tai 2-3 pienempää:
1½ dl vettä
10 g tuorehiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
n. 4 dl vehnäjauhoja
Yhdistä kaikki ainekset ja vaivaa taikinaksi yleiskoneessa, vaivaa kunnes saat aikaan sitkon. Laita taikina öljyttyyn kulhoon ja peitä kelmulla 1 vrk ajaksi, anna kohota rauhassa jääkaapissa.
Itsetehty tomaattikastike:
1 prk paseerattua tomaattia
Pieni purkki tomaattipyrettä
Oliiviöljyä
Kuivattua basilikaa ja oreganoa
Suolaa
Sokeria
Mustaapippuria
(1 sipuli, 3 valkosipulin kynttä)
Keitä kastiketta hiljalleen 20 minuuttia, voit halutessa kuullottaa joukkoon sipulia ja valkosipulia kuten itse tein.
Pitsaa varten esilämmitin pellin uunissa ja voitelin sen oliiviöljyllä ennen pohjan laittoa. Pohja alkaa täten ihanasti jo kypsyä täytettäessä ja siitä tulee rapea. Päällisiksi valikoituivat tällä kertaa yksinkertaisesti tomaatit, mozzarella, juustoraaste ja tuore basilika. Taivaallisen hyvää ^_^
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)