tiistai 22. maaliskuuta 2016
Krokaani pääsiäiskoriste
Tässä monelle varmasti uusi idea pääsiäiskoristeluihin ja pöytäkattauksiin. Valmistus on todella helppoa ja suhteellisen nopeaakin. Krokaania on perinteisesti käytetty ennen vanhaan häissä. Siitä on tehty upeita telineitä, joihin on kiinnitetty kukkia taikka tuulihattuja. Perinteistä varsinkin Ruotsissa. Telineitä tehdessä massan annetaan pursottamisen jälkeen kuivua 1 vrk huoneenlämmössä ennen paistoa, jotta siitä tulee tarpeeksi tukeva. Syötäviä koristeita, kuten näitä pääsiäiskoristeita ei tarvitse kuivattaa ennen paistoa.
Koulussa saimme seuraavanlaisesta ohjeesta n. 13-14 hahmoa alustoineen tehtyä. joten jokainen voi laskea ohjeen uudelleen itselleen sopivaksi määräksi :)
1000g mantelimassaa
100 valkuaista
50 g vehnäjauhoa
Sekoita kaikki nopeasti keskenään kulhossa, vain muutaman minuutin ajan. Massasta pitäisi tulla pursotettavaa. Käytimme koulussa nro. 10 pyöreää tyllaa, jolla pursotimme hahmot leivinpaperille. Hahmot kannattaa ennakkoon piirtää paperille, jotta niistä saa samankokoisia- Tärkeää yhdistettäessä hahmoja toisiinsa. Samaisesta massasta pursotetaan vielä aluskiekot hahmoille, jotta pysyvät koottuina pystyssä.
Ennen suklaalla täyttöä, kannattaa hahmot ja kiekot esimerkiksi pakastaa. Näin suklaa jähmettyy nopeasti koottaessa. Kootessa etsi vastaparit ja kiinnitä toisiinsa. Dippaa alusta haarukan avulla suklaaseen ja kiinnitä hahmot alustaan. Voit halutessa koristella esimerkiksi marsipaanikukilla taikka pääsiäismunilla
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)