tiistai 21. huhtikuuta 2015

Kinuskinen pähkinäpallo

Kyseessä on oma tekeleeni, jonka loin ollessani Cafe Idassa työssäoppimassa. Idean leivokseen antoi silloinen työpaikkaohjaajani :)

Tästä kyseisestä ohjeesta syntyy noin 35 leivosta.


Leivoksia varten tarvitset pellillisen kakkupohjaa:

4 munaa
4 dl sokeria
 2 dl perunajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 dl kuumaa vettä

Vispaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoittaen. Kuumenna mikrossa 2 dl vettä ja kaada se joukkoon. Taikina löystyy juuri sopivaksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175 asteessa noin. 30-40 minuuttia. Jäähdytä.


 Muut ainekset pohjaan:


2/3 purkkia maapähkinävoita
2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
2 rkl vaniljasokeria
Pilkottuja suolapähkinöitä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi kakkupohjan kanssa. Lisää tarvittaessa kermaa taikka maitoa mikäli kakkumassa tuntuu murenevan. Pyöritä massasta lihapullan kokoisia palloja ja aseta pellille. Laita pallot kylmään jähmettymään.

Kinuskikastike:

1 dl fariinisokeria
1 dl siirappia
1 dl kuohukermaa
Vaniljasokeria
100 g voita

Keitä fariinisokeria, siirappia ja kuohukermaa kattilassa noin 10-15 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja hämmennä joukkoon vaniljasokeri ja voi. Sekoittele välillä ja anna jäähtyä. Kinuskin tulee jäähtyä niin kauan, kunnes se ei ole enää aivan juoksevaa.

Ota nyt kakkupallot kylmästä ja laita coktailhaarukka pallon pohjaan, noin puoleen väliin asti. Jos sinulta ei löydy pientä haarukkaa, voit dipata myös puhtain sormin. Dippaa pallot kinuskiin ja valuta ylimääräinen kinuski pois. Aseta pallot leivinpaperin päälle pellille. Voit rauhassa dipata kaikki pallot ennen koristelua, sillä kinuskilla kestää jähmettyä huoneenlämmössä.

Koristelu:

Tarvitset todella hienoksi pilkottua suolapähkinää sekä hienoa merisuolarouhetta. Ripottele leivosten päälle pähkinää reilummin kuin suolaa, mutta suolankaan kanssa ei tarvitse varoa. Se korostaa pähkinäistä makua ja tasapainottaa makeutta. Nosta pallot pieniin muffinssivuokiin ja säilytä kylmässä. Leivokset säilyvät hyvänä n. 3 päivää.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)