Tuli tuossa edellisessä postauksessa tehtyä sokerikakkupohja kakkutikkareita varten ja ajattelin jakaa teillekin käyttämäni ohjeen. Saatatte ihmetellä yhtä ainesta ohjeessa, mutta ohje todellakin toimii! En ole koskaan tehnyt yhtä hyvää pohjaa. Pohja jää mukavan tahmeahkoksi, eikä murene yhtälailla leikattaessa.. Itsellä kun tämä on meinannut usein olla ongelma :D
4 kananmunaa
4 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 dl kuumaa vettä (Kyllä!)
1.Sekoita ensin peruna- ja vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
2.Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Älä vaahdota liian pitkään,
varsinkaan sähkövatkainta käyttäessäsi. Vaikuttaa rakenteeseen.
3. Sekoita jauhoseos tasaisesti vaahtoon, mutta vältä vispaamasta liian
pitkään ja lisää sitten kuuma vesi (ei kiehuvaa), jälleen sekoittaen.
Taikinan kuuluukin muuttua juoksevammaksi.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (24cm
halkaisija), paista alimmalla tasolla n. 50min. 175 asteessa. Anna
kakkupohjan jäähtyä hyvin ennen irrotusta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)