sunnuntai 26. lokakuuta 2014
Mansikka- ja toffee-suolapähkinämacaron
Olen todennut seuraavan ohjeen hyväksi macaronsohjeeksi ja haluaisin sen myös teille jakaa. Onnistumisprosentti on tämän ohjeen kohdalla ollut itselläni suurin mitä tulee muilla ohjeilla kokeiluihin.. (Painaa syvälle piiloon mielensä komeroon)
Tärkeää tässä ohjeessa on kananmunavaahdon keveys, kananmunia ei saa vatkata liian kovaksi vaahdoksi, sillä muuten macaronsit halkeilevat uunissa.
Tästä määrästä saa reilut 20 macaronsia:
70 g valkuaista
Ripaus suolaa
20 g sokeria
140 g tomusokeria
80 g mantelijauhetta
Väriaineet:
-Ruskea pasta/geeliväri
-Vaaleanpunainen kide (samankokoista kuin hienosokeri)
____________________________________________
Täytteet:
-Mansikkahilloa
-Omar-karkkeja, Paljon! :P (Todellisuudessa reilut puolet pussista käytin)
pieni kourallinen suolapähkinöitä
1 dl kuohukermaa
liivatejauhetta
___________________________________________
Siivilöi mantelijauhe ja tomusokeri yhteen. Vatkaa valkuainen suolaripauksen kanssa ja lisää lopussa sokeri pienissä erissä. Tässä vaiheessa lisätään myös väriaine.
Kun vaahto on valmista, lisää puolet kuivista aineista jälleen siivilän läpi vaahtoon ja sekoita nuolijalla. Lisää nyt loputkin kuivat aineet ja sekoita tahmeahkoksi ja löysemmäksi. Sopivan paksuuden saa selville kun tiputtaa nuolijalla taikinaa paperille ja katsoo, että asettuu nopeasti tasaiseksi, muttei paljoa leviä. Jos taikina alkaa leviämään kovastikin pellillä, on sitä sekoitettu liikaa.
Anna macaronsien levätä pellillä pursotuksen jälkeen niin kauan, että niissä on mukava kuori ja taikina ei tartu sormiin. Minulla tähän meni noin 40 minuuttia. Paista uunin keskitasolla noin 130-150 asteessa 15-25 minuuttia. Omassa uunissani 140 astetta ja 23 minuuttia on täydellinen, mutta kuten voitte huomata on oman uunin toimivuus vain testattava :)
___________________________________________
Omartäyte:
Keitä kerma ja heitä sekaan omarkarkit ja anna niiden sulaa. Pilko suolapähkinöitä pienemmiksi ennen niiden lisäystä kermaan. Kun kermaseos on alkanut jäähtyä, turvota pari teelusikallista liivatejauhetta pienessä tilkassa vettä ja käytä se mikrossa. Kaada kermaseokseen ja anna jähmettyä. Seoksesta tulee sopivan paksuista pursottaa macaronien väliin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)