Kyseessä on todella maukas piiras, jonka voi tarjoilla sekä kylmänä että lämpimänä, että myös pakastaa ilman, että se kärsii ollenkaan (Hyvä vierasvara!) Piiraan vein ystäväni tupareihin ja vaikka moni vannoi, ettei tykkää parsakaalista niin loppuillasta koko piiras oli hävinnyt ja kaikki pitivät siitä. Parsakaali neutralisoituu sopivan suolaisen fetan ja voinmakuisen pohjan kanssa. Mmm.. Herkkua :)
Seuraava ohje on 4 piiraalle
Pohja:
Voita 500 g
Vehnäjauhoja 500 g
Maitorahkaa 500 g
Leivinjauhetta 15 g
Täyte:
Parsakaalia 800 g
Fetajuustoa 800 g
Ruokakermaa 5 dl
Kananmunia 4 kpl
Persiljaa
Mustapippuria
Valkopippuria
Päälle:
Juustoraastetta
Valmista pohja nyppimällä voi, vehnäjauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi ja lisää sen jälkeen joukkoon maitorahka. Kauli taikina levyksi ja taita se kahtia. Kauli jälleen uudestaan ja taita. Laita taikina kelmutettuna kylmään tunniksi. Kun taikina on jähmettynyt, kauli se auki noin 3 mm paksuiseksi levyksi ja leikkaa piirasvuokaa apuna käyttäen oikean kokoisia ympyröitä. Voitele vuoka ja aseta taikinakiekko pohjalle. Huom: Taikinan ei tarvitse yltää ylös reunoille asti vaan muutaman sentin reuna on juuri sopiva, kermaa ei laiteta liikaa tähän piiraaseen.
Kun pohjat ovat valmiit, pilko parsakaali ja feta samankokoisiksi palasiksi ja jaa pohjien päälle. Valmista kerma-munaseos mausteineen ja kaada sitä piiraiden pohjille tasaisesti. Piiraita EI tule tunkea täyteen, sillä pohja ei muuten kypsy tasaisesti. Ripottele vielä pinnalle juustoraastetta.
Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)