Tarvitset:
7 liivatetta
1 dl vettä
5 dl sokeria
1 dl vettä
2 valkuaista
punaista elintarvikeväriä
vadelma-aromia
tomusokeria
1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan ( 5min.)
2. Kuumenna 1 dl vettä ja liuota siihen puristetut liivatteet
3. Mittaa kattilaan sokeri+vesi. Keitä lientä n. 10 minuuttia. Jos käytä väri/makuaineita, lisää ne sokeriveteen.
4.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi sokeriveden kiehuessa, lisää liivateliemi
ja sokeriliemi koko ajan samalla sekoittaen, jottei sokeri pääse
kovettumaan koviksi kiviksi. Jatka vaahdottamista vielä niin kauan
kunnes seos alkaa jäähtyä (5min+). Älä pelästy jos seos näyttää
vetistyvän lienten lisäyksen jälkeen, se kiinteytyy kyllä vatkauksen
edetessä.
5. Kumoa seos tomusokerilla hunnutetulle leivinpaperille ja nosta viileään hyytymään. Tämä ei vie kauaa (15minuuttia).
6. Leikkaa hyytynyt levy neliöiksi tai ota muotilla siitä haluamasi mallisia vaahtokarkkeja.
7.
Pyörittele palat tomusokerissa ja anna seistä 20-30 minuuttia
huoneilmassa ennen astiaan laittoa, jotta eivät tartu toisiinsa.
Tässä
alla myös sydänmuotilla otettuja vaahtokarkkeja. Ylijäämä vaahtokarkit
soseutin lusikalla tahnaksi ja laitoin kannelliseen kippoon, seoksen voi
käyttää esimerksi vaahtokarkkimuffinien tekoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)