keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Laskiaiswrappi


16 kpl

2,5 dl maitoa
11 g kuivahiivaa (1 pss)
½ tl suolaa
1 tl kaardemummaa
1 dl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita

200 astetta, 3-7 minuuttia riippuen uunista

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja yhdistä kuivaat aineet keskenään. Lisää kaikki aineet (voita lukuunottamatta) yleiskoneeseen ja anna pyöriä muutama minuuttia, lisää tämän jälkeen voi ja vaivaa kunnes taikina on kiiltävää ja irtoaa kulhon reunoilta. Anna kohota kulhossaan 30-40 minuuttia muovilla peitettynä.

Paloittele taikina 16 osaan ja pyöritä pieniä palloja. Kauli pallot auki niin isoiksi ja ohuiksi ympyröiksi kuin vain saat ja paista samantien, tässä vaiheessa ei enää kohoteta. Itse paistoin ensimmäisellä kerralla taikinaa 5 minuuttia ja siitä tuli jo liian kovaa (katkeili taivutettaessa), mutta seuraavan päivän 3 minuuttia oli täydellinen aika. Nyrkkisääntönä on, ettei taikina saa melkeinpä ollenkaan ottaa väriä, sillä ruskettuessa se juuri halkeilee.

Täytä heti jäähdyttyään hillolla ja kermala, sillä taipuisuus katoaa jo reilussa 30 minuutissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)