keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Juustosarvet, 20+ kpl

Ennen paistoa, kts. alempaa valmis tuote :)

Aloita juustosarvien teko valmistamalla täyte:

Pehmitettyä tuorejuustoa 100g
Juustoraastetta 300 g, voit osan korvata fetajuustolla tuodaksesi suolaisuutta
Valkosipulia 2 kynttä
Tuoretta persiljaa
Mustapippuria

Itse taikina:

Vettä 470 g (käytä viileää, sillä taikina lämpeää pitkästä vaivauksesta)
Maitojauhetta 40 g
Juustoraastetta 100 g
Hiivaa 50 g
Sokeria 15 g
Suolaa 12 g
Voita 20 g
Vehnäjauhoja 330 g

Laita edellä mainitut ainekset monitoimikoneeseen ja anna koneen pyöriä hitaalla 15 minuuttia, jonka jälkeen lisäät:

Vehnäjauhoja 470 g
Voita 30 g

Anna koneen pyöriä vielä noin 6-8 minuuttia, kunnes taikinaan on muodostunut hyvä sitko (taikina ei tartu enää kulhon reunoihin ja venyttäessä ei repeile vaan joustaa)

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja anna levätä 10-15 minuuttia, jonka jälkeen kauli se auki niin ohueksi levyksi kuin vaan saat. Tee itsellesi taittelemalla paperista kolmionmallinen muotti, jonka avulla leikkaat raapalla/muoviveitsellä taikinasta paloja (kts. kuva)

Aseta lusikallinen täytettä kolmion leveään päähän ja rullaa hieman venyttäen sarven muotoon.




Tarkkasilmäisimmät saattoivatkin huomata kolmioissa vekin, joka auttaa rullauksessa ja kasvattaa sarven pinta-alaa :)

Kohota sarvia ja koristele juustoraasteella ennen paistoa. Suosittelen uuniin laitettavan vesikipon pohjalle, jotta sarvet saavat kunnon kuoren, vesikippoa pidin paiston alussa vain noin 5 minuuttia. Aloitin paiston 240-asteessa, jonka jälkeen samantien tiputin lämmön 200-asteeseen. Mikäli sarvet näyttävät saavan liikaa väriä, kannattaa lämpötilaa tiputtaa vielä lisää ja vaihtaa kiertoilmalle. Juustosarvet ovat parhaimmillaan tuoreena tarjoiltuna :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)