Ennen paistoa, kts. alempaa valmis tuote :) |
Aloita juustosarvien teko valmistamalla täyte:
Pehmitettyä tuorejuustoa 100g
Juustoraastetta 300 g, voit osan korvata fetajuustolla tuodaksesi suolaisuutta
Valkosipulia 2 kynttä
Tuoretta persiljaa
Mustapippuria
Itse taikina:
Vettä 470 g (käytä viileää, sillä taikina lämpeää pitkästä vaivauksesta)
Maitojauhetta 40 g
Juustoraastetta 100 g
Hiivaa 50 g
Sokeria 15 g
Suolaa 12 g
Voita 20 g
Vehnäjauhoja 330 g
Laita edellä mainitut ainekset monitoimikoneeseen ja anna koneen pyöriä hitaalla 15 minuuttia, jonka jälkeen lisäät:
Vehnäjauhoja 470 g
Voita 30 g
Anna koneen pyöriä vielä noin 6-8 minuuttia, kunnes taikinaan on muodostunut hyvä sitko (taikina ei tartu enää kulhon reunoihin ja venyttäessä ei repeile vaan joustaa)
Tarkkasilmäisimmät saattoivatkin huomata kolmioissa vekin, joka auttaa rullauksessa ja kasvattaa sarven pinta-alaa :)
Kohota sarvia ja koristele juustoraasteella ennen paistoa. Suosittelen uuniin laitettavan vesikipon pohjalle, jotta sarvet saavat kunnon kuoren, vesikippoa pidin paiston alussa vain noin 5 minuuttia. Aloitin paiston 240-asteessa, jonka jälkeen samantien tiputin lämmön 200-asteeseen. Mikäli sarvet näyttävät saavan liikaa väriä, kannattaa lämpötilaa tiputtaa vielä lisää ja vaihtaa kiertoilmalle. Juustosarvet ovat parhaimmillaan tuoreena tarjoiltuna :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)