keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Siitä piti tulla pöllönmuotoinen banaani-tiikerikakku..

Kuten otsikkokin kertoo niin kaikki ei tällä leivontakerralla mennyt aivan nappiin. Olin muutama päivä aiemmin ostanut Clas Ohlsonilta pöllönmallisen silikonivuoan, olettaen ainakin että olisi kelpo vuoka. Valitettavasti kaikki ei mennyt miten piti, sillä vuoka osoittautuikin fiaskoksi, joka täytti uunin pohjan taikinalla ja aiheutti siivoojalle (minä) palovammoja käteen. Tiedä sitten mikä oli Ohlsonin idea vuoan käyttötarkoitukseen.

Annan teille silti ohjeen tähän kakkuun, mutta kannattanee pitäytyä ihan perinteisissä vuokamalleissa ;) Tähän ohjeeseen tarvitset yleiskonetta.

800 g kahvikakku:

190 g voita
190 g sokeria
150 g kananmunia
225 g vehnäjauhoja
40 g perunajauhoja
5 g leivinjauhetta
4 g muskottipähkinää (jauhe)
3 g neilikkaa (jauhe)
2 banaania
½ sitruunan mehu
5 g kaakaojauhetta

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi lapavatkaimella. Lisää massaan kananmunat koko ajan sekoittaen. Yhdistä jauhot, mausteet että leivinjauhe ja siivilöi massaan nopeasti sekoittaen. Ota 1/3 (n.250 g) taikinasta erilleen ja lisää siihen kaakaojauhe. Muussaa banaanit, purista sekaan sitruunanmehu ja lisää vaaleaan massaan.

Annostele puolet vaaleasta massasta voidellun vuoan pohjalle. Lisää tumma massa ja annostele loppu vaalea massa päällimmäiseksi. Tasoita pinta.

Paista 175-asteessa noin tunti




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)