lauantai 17. tammikuuta 2015

Kuorrutetut piparit

Ääriviivapikeeri:
Kananmunan valkuainen
3 ½ - 4 dl tomusokeria
Muutama tippa sitruunamehua/sitruunahappoa
Elintarvikevärejä
Täytepikeeri:
2 kananmunan valkuaista
6 dl tomusokeria
 Muutama tippa sitruunamehua/sitruunahappoa
Elintarvikevärejä

-Sitruunaa tarvitset, jotta kuorrute kovettuu nopeammin
Vinkki: Käytä kaakao/mansikkatomusokeria tuomaan väriä että makua :)

Vatkaa käsin (2-3 min.) valkuaiset ja tomusokeri paksuksi, tasaiseksi massaksi.
Pikeerit kannattaa valmistaa n. 30 min ennen käyttöään, jotta vatkaamisesta syntyneet ilmakuplat nousevat pintaan ja jolloin voit hajottaa ne varovasti sekoittaen. Näin vältät kuplat valmiissa tuotteissa. Peitä pikeerikulhot kelmulla, sillä pikeeri jähmettyy nopeasti huoneilmassa.

Vaaleat piparit:
250 g voita
3 dl sokeria
3 keskikokoista munaa
8 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen samalla vaahdottaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää massaan. Sekoita tasaiseksi. Peitä taikinakulho kelmulla ja anna levätä jääkaapissa vähintään tunti, mutta mieluiten seuraavaan päivään. Kaulitse taikinasta kerrallaan vain pieni pala ohueksi levyksi jauhotetulla alustalla. Ota muotilla haluamasi mallisia pikkuleipiä ja paista niitä 175 asteessa noin 7-12 min. koosta riippuen. Ole varovainen paistossa, sillä vaaleat pikkuleivät palavat reunoistaan helposti.

 Pipareita tehdessä piirrä ensin ääriviivapikeerillä reunat täyttöä varten, kun reunat ovat kuivuneet (käy nopeasti), valuta täytettä pieni määrä piparille ja tasoita esimerkiksi pienellä kulmalastalla tai pienissä kohdissa hammastikun avulla. Anna jähmettyä ja viimeistele pikeeriyksityiskohdilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)