Ainekset:
10 kpl
115 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
8 rkl huoneenlämpöistä voita
115 g ruskeaa sokeria
2 munaa, kevyesti vaahdotettuna
2 rkl maitoa
1 iso omena tai 2 pientä
kanelia
hienoasokeria
Kuorrutus
125 g sokeria
40 g vettä
50 g valkuaista
Pilko omena pieniksi palasiksi ja sekoita oman maun mukaan sokeriin ja kaneliin. Siivilöi jauhot isoon kulhoon. Lisää voi, sokeri ja maito ja sekoita tasaiseksi. Lisää vatkatut kananmunat että omenaseos ja lusikoi vuokiin.
Paista 190 asteessa 15-20 min.
Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja anna kiehua noin 5-6 minuuttia, laita valkuaiset vatkaantumaan tässä vaiheessa. Kun valkuaisvaahto on valmis, kaada yhä kiehuva sokerivesi ohuena nauhana vaahdon joukkoon samalla jatkaen vatkausta. Jatka vatkausta vielä 5 minuuttia, kunnes vaahdosta tulee jämäkkää ja se jäähtyy. Marenki on nyt valmista pursotettavaksi.
Marenki on kypsentynyt jo tässä vaiheessa, mutta voit halutessasi käyttää sitä vielä pursotuksen jälkeen 30 minuuttia 80-asteessa (uunin alataso), jotta se saa hieman kuorta. Joka tapauksessa, tämä marenkinen herkku vie kielen mennessään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)