maanantai 25. elokuuta 2014

Kuorrutettu omenakakku

Syksy on saapunut.. no, ainakin sateiden perusteella. Täällä Lahdessa on ainakin huomattu jo porttien pieliin ilmestyneet ämpärit ja korit, jotka pursuilevat omenoita otettavaksi. Oma puu antaa onneksi myös satoa ja aina tähän aikaan odotankin vesi kielellä miltä se ensimmäinen puraisu maistuukaan. Omenoita tuli tänä vuonna hyvin ja pääsinpä oman puun antimistakin jopa leipomaan :)


Kuorrutettuun omenakakkuun tarvitset:

115 g voita
450 g hapokkaita omenia
175 g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
ripaus suolaa
115 g ruskeaa sokeria (EHDOTTOMASTI ruskeaa, tulee todella hyvä maku)
2 munaa
2 rkl maitoa

Kuorrute:
115 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
6 rkl voita
85 g ruskeaa sokeria

1. Voitele n. 20 cm irtopohjainen kakkuvuoka. Kuori omenat, poista kodat ja viipaloi ohuesti.
2. Siivilöi jauho, leivinjauhe, kaneli ja suola kulhoon. Vaahdota voi ja sokeri toisessa kulhossa kuohkeaksi. Vatkaa vähitellen joukkoon munat. Lisää hieman jauhoa viimeisen munan kanssa, ettei taikina juoksetu. Kääntele sekaan ensin puolet jauhoseoksesta ja sitten loput yhtä aikaa maidon kanssa.
3. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta. Valmista nyt kuorrute; Siivilöi jauho ja leivinjauhe kulhoon ja hiero voi sormillasi jauhoihin, kunnes seos on murumaista. Sekoita joukkoon sokeri.
4. Lado taikinan päälle omenaviipaleet ja ripottele sitten tasaisesti kuorrutetta omenien päälle. Paista 180 asteisessa uunissa noin 1 tunti tai kunnes kakku on kullanruskea ja kiinteä. Anna jäähtyä vuoassaan ennenkuin irrotat laidat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)