maanantai 18. elokuuta 2014

Marjainen juustokakku

Koulu on hyvässä vauhdissa ja huomenna pääsemme jo kunnolla leipomaan! Luvassa erilaisia leipiä, korvapuusteja että pikkuleipiä. Olen jo niin innoissani, etten malttanut odottaa huomiseen, joten tälläkin hetkellä uunissa tulossa jotain, mutta kerrottakoon siitä toisessa postauksessa ;)

Viikonloppuna vietettiin mökkikauden päättäjäisiä ja minua pyydettiin leipomaan jotain. Mielessä kävi kaikenmaailman kinuski- ja suklaaherkkuja, mutta kyllä syksyyn kuuluvat marjat. Tässäpä teille siis marjaisen juustokakun ohje. PS. Juustokakun ohjeen otin koulukirjasta ja oli kyllä todella onnistunut :D
PPS. Pahoittelen, että mittayksiköt ovat grammoina, eivätkä deseinä, mutta toivottavasti teiltä löytyy myös pieniä keittiövaakoja :)


Murotaikina:

Voita 240 g
Sokeria 180 g
Kananmunia 60 g (yksi kananmuna noin 60-70g)
Leivinjauhetta 4 g
Vehnäjauhoja 360 g

Ehdottomasti laittakaa murotaikinaan leivinjauhetta, itse en ole koskaan aiemmin edes kuullut tuosta, mutta taikinasta tulee ihanan paksu ja kuohkea!

Täyte:

Maitorahkaa 2 purkkia
Maustamatonta tuorejuustoa 1 purkki
Sokeria 30 g
Vaniljasokeria 20 g
Perunajauhoja 35 g
Kananmunia 90 g (laitoin kaksi munaa..)

Päällinen:
Haluamasi marjat

1. Punnitse raaka-aineet
2. Valmista murotaikina sekoittamalla kaikki ainekset yhteen
3. Anna taikinan kovettua ennen auki kaulimista (Voit valmistaa taikinan jo edellisenä päivänä tai käyttää pieneksi pilkottua kylmää voita)
4. Kauli murotaikina auki 4 mm:n paksuiseksi ja muotoile se vuoan pohjalle ja reunoille
5. Sekoita täytteet keskenään ja kaada vuokaan pohjataikinan päälle
6. Paista kakkua 150-185 °C:ssa noin tunti
7. Kun kakku on hieman jäähtynyt asettele päälle haluamasi marjat (itse käytin tuoreita vadelmia että mustaviinimarjaa)
8. Kaada marjojen päälle kakkukiille, jotta säilyvät pidempään


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)