Pohjana itse käytän piiraissa rahka-voitaikinaa, joka on noussut suosikikseni helppoutensa, yksinkertaisuutensa ja nopeutensa ansiosta.
Ohje on todella yksinkertainen ja siinä on 3 ainesta:
Voita (kylmää)
Vehnäjauhoa
Maitorahkaa
Kaikkia laitetaan saman verran, eli esimerkiksi voita 250 g, vehnäjauhoa 250 g, maitorahkaa 250 g.
Voita ja vehnäjauhoa sekoitetaan vain sen verran, että murustuvat keskenään. Mukaan lisätään maitorahka ja sekoitetaan. Taikina kaulitaan jauhoitetulla pöydällä suorakaiteeksi ja taitetaan kolminkerroin. Kaulitaan uudestaan ja taitetaan jälleen kolminkerroin. Annetaan levätä vähintään 2 tuntia jääkaapissa muovilla peitettynä. Taikinan voi tehdä jääkaappiin myös jo useamman päivän aiemmin odottamaan sen kärsimättä ollenkaan. Paisto n. 200 asteessa, aika riippuu tuotteesta mutta itsellä liha-ja pinaattipiirakat olivat uunissa n. 30 minuuttia. Taikinaa ei ole pakko voidella kananmunalla, mutta se tuo paremman värin.
Lihatäyte:
Riisipuuroa
Jauhelihaa
Sipulia
Keitettyä kananmunaa
Creme Fraichea
Mustapippuria
Suolaa
Yrttimausteseosta
Meidän perheessä laitetaan aina reilusti täytteitä :D |
Pinaattitäyte:
Pinaattia
Riisipuuroa
Keitettyä kananmunaa
Creme Fraichea
Korianteria
Suolaa
Valkopippuria
Piirakat voitelin kevyesti kananmunalla ennen paistoa ja ennen voitelua tein kansiin "ilmareiät"
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)