keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Liha- ja pinaattipiirakka


Pohjana itse käytän piiraissa rahka-voitaikinaa, joka on noussut suosikikseni helppoutensa, yksinkertaisuutensa ja nopeutensa ansiosta.

Ohje on todella yksinkertainen ja siinä on 3 ainesta:

Voita (kylmää)
Vehnäjauhoa
Maitorahkaa

Kaikkia laitetaan saman verran, eli esimerkiksi voita 250 g, vehnäjauhoa 250 g, maitorahkaa 250 g.
Voita ja vehnäjauhoa sekoitetaan vain sen verran, että murustuvat keskenään. Mukaan lisätään maitorahka ja sekoitetaan. Taikina kaulitaan jauhoitetulla pöydällä suorakaiteeksi ja taitetaan kolminkerroin. Kaulitaan uudestaan ja taitetaan jälleen kolminkerroin. Annetaan levätä vähintään 2 tuntia jääkaapissa muovilla peitettynä. Taikinan voi tehdä jääkaappiin myös jo useamman päivän aiemmin odottamaan sen kärsimättä ollenkaan. Paisto n. 200 asteessa, aika riippuu tuotteesta mutta itsellä liha-ja pinaattipiirakat olivat uunissa n. 30 minuuttia. Taikinaa ei ole pakko voidella kananmunalla, mutta se tuo paremman värin.

Lihatäyte:

Riisipuuroa
Jauhelihaa
Sipulia
Keitettyä kananmunaa
Creme Fraichea
Mustapippuria
Suolaa
Yrttimausteseosta

Meidän perheessä laitetaan aina reilusti täytteitä :D

Pinaattitäyte:

Pinaattia
Riisipuuroa
Keitettyä kananmunaa
Creme Fraichea

Korianteria
Suolaa
Valkopippuria




Piirakat voitelin kevyesti kananmunalla ennen paistoa ja ennen voitelua tein kansiin "ilmareiät"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)