Isänpäivän iltaherkkuja vielä luvassa, nimittäin voileipäkakkua. Isäni on tulisemman ruoan ystävä, joten mikään perinteinen kinkkuvoileipäkakku ei olisi ollut riittävää isälleni. Koko perheeni on myös täynnä meksikolaisen ruoan ystäviä, joten valinta oli helppo. Ohjeen poimin hellapoliisilta ja sen löydät tästä klikkaamalla. Ohje myös alla omilla muokkauksillani. Muista rullata ihan loppuun asti saadaksesi sipulikukkien ohjeen myös talteen :)
TexMex-voileipäkakku
2 pakettia paahtoleipää
Broileritäyte:
1 rs (450 g) maustamattomia broilerinfileesuikaleita
suolaa
mustapippuria
SantaMarian tacomausteseosta
1/2 tlk (320 g) Tulista pirkka salsa mexicana -meksikolaiskastiketta
1 tlk (300 g) SantaMarian juustodippiä
Maun mukaan vihreitä jalopenoja
Guacamoletäyte:
1/2 tlk (à 300 g) SantaMarian guacamoledippiä
1 punainen paprika
Kourallinen kirsikkatomaatteja
Kostutus:
1 1/2 dl vettä
1/2 dl sitruunamehua
Kuorrutus:
1/2 tlk (à 300 g) Guacamoledippiä
2 dl kuohukermaa (vaahdotettuna)
200g paahdettu sipuli-tuorejuustoa
Koristeeksi:
Keltaista ja vihreää paprikaa
2 punasipulia
kirsikkatomaatteja
Jalopenoja
Tex mex-juustoraastetta
Maissilastuja
Ruskista broilerisuikaleet öljyssä ja mausta.
Hienonna lihat leikkuulaudalla. Sekoita joukkoon salsakastike, juustodippi ja pilkotut jalopenot.
Kakun kokosin suoraan pyöreälle tarjoiluvadille säädettävän reunavuoan avulla. Pohjalle leikkasin paahtoleivästä sopivan kokoiset palaset, kostutin sitruunavedellä(jokaisen leipäkerroksen),laitoin kanatäytteen ja päälle jälleen leipäkerroksen. Keskimmäiseen kerrokseen tulee guacamolea,jonka päälle kuutioitua paprikaa ja kirsikkatomaatteja. Kolmannen leipäkerroksen päälle tulee loput kanatäytteestä. Vuoka tuli itselläni juuri sopivan täyteen 4. leipäkerroksen myötä. Annoin kakun kostua muoviin käärittynä yön yli ja tarjoilupäivänä irrotin vuoastaan, kuorrutin, kostutin ja söimme :)
SIPULIKUKKIEN TEKO:
Leikkaukseen löydät ohjeen täältä: http://www.maku.fi/blogit/perinneruokaa-prkl/paasiaiskattaukseen-upeat-katseenvangitsijat-punasipuleista
Itse en kypsentänyt sipuleita vaan halusin sen raakana kakun päälle. Kukat aukeavat kun laitat ne isoon kulhoon ylösalaisin ja täytät kylmällä vedellä (Itse säilytin niitä vielä lisäksi jääkaapissa). Kukat alkavat aueta noin 10 minuutissa (sipuli pehmenee), jolloin pystyt itse käsin avittamalla avata ne täysin auki :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)