sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Rapeakuorista pataleipää pienellä vaivalla

Isäni ei ole herkuttelija, enemmänkin suolaisen ystävä. Näin isänpäivänä ei aamulla siis meillä tarjottu kakkua vaan isä sai uunituoretta leipää aamiaispöytään. Ohje on helppo, eikä sen tekemiseen tarvita taikinakonetta. Hiljainen resepti siis myös ;)


7 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1,5 tl suolaa
0,5 tl kuivahiivaa
4dl lämmintä vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi ja sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat. Peitä kulho tiiviisti kelmulla ja anna taikinan seistä huoneenlämmössä 8-24 tuntia. Itse tein taikinan edellisenä iltana ja aamulla laitoin uuniin. Kyllä kannatti odotus!

Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Esilämmitä paistoastiaa uunissa puolituntia ( paistoastiaksi sopii kannellinen pata tai muu sopivan kokoinen, kannellinen ja uuninkestävä astia. Itse käytin kannellista ja keraamista uunivuokaa). Muotoile taikinasta pallo. Käytä apuna runsaasti jauhoja, sillä kohonnut taikina on hyvin löysää.

Jos paistoastiassa ei ole pinnoitetta, voitele se. Laita taikina lämmitettyyn (ja voideltuun astiaan). Paista ensin kannen alla noin 30 minuuttia ja sitten ilman kantta 10- 15 minuuttia. Jäähdytä leipä ritilällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)