perjantai 2. syyskuuta 2016

Testissä K-ruoka resepti; Uuniomenat juustokakkutäytteellä


En voinut vastustaa K-ryhmän lehdessä ollutta uuniomena ohjetta, olenhan syksyllä aivan hulluna omeniin. Viileällä sadesäällä myös lämmin kinuski maistuu taivaalliselta. Ohje löytyy alkuperäisenä K-ryhmän omilta sivuilta, mutta alempana oma versioni ja itsekeitetyllä kinuskilla :)

Ainekset

6 annosta
    • 6isoa hapanta omenaa
    • 1rs Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 2rkl sokeria
    • 1rkl maissitärkkelysjauhoa (Maizena)
    • 1tl vaniljasokeria
    • 1tl kanelia
    • Itse keitettyä kinuskia *ohje alempana

    • Keksiä/pähkinää/toffeepaloja

Kinuski:

1 dl kuohukermaa
1 dl vaaleaa siirappia
1 dl fariinisokeria
--
vaniljasokeria
25 g voita

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Leikkaa omenoista lakki pois. Kaiverra omenoiden siemenkota ja hieman sisustaa pois veitsen ja lusikan avulla. Sekoita tuorejuusto, sokeri, maissitärkkelysjauho, vaniljasokeri, kaneli ja kananmuna keskenään. Täytä omenat tuorejuustotäytteellä.
    2. Mittaa kinuskin aineksista siirappi, fariinisokeri ja kerma kattilaan ja keitä kunnes paksunee, noin 10 minuuttia. Voit tehdä kinuskille vesilasitestin, eli tiputat tipan kinuskia kylmään veteen. Jos kinuski pysyy yhtenä könttinä, on se valmista. Ota kinuski hellalta ja lisää vaniljasokeria ja voi. Anna kinuskin jäähtyä hetki ja kaada siitä omenien päälle noin puolet.
    3. Paista uuniomenoita 200 asteessa hieman uunin keskitasoa alempana noin 30 minuuttia. Murenna keksit ja pilko toffeepalat ja pähkinät. Valuta omenoille vielä kinuskikastiketta ja ripottele pinnalle koristeet.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti

    Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)