tiistai 30. elokuuta 2016

Kesä on vielä Elokuussakin







Mango ja aprikoosi ovat villinneet minut tässä kuussa. Olen töissä tehnyt useita mangokakkuja ja huomannut miten hyvin mango sitruunan kera raikastaa muuten tukuisaa täytekakkua. Ylläolevassa kuvassa onkin mangomousse sisällä ja päällä sokerimassa että diblomaattikermapursotukset. Nykyään teen melkeinpä poikeuksetta aina kakkuihin sisälle mousset, jotka koostuvat kermasta, soseista, hilloista, marjoista yms. sekä vaniljakreemijauheesta, joka tekee kermasta helpommin käsiteltävän että kestävän.

Diblomaattikerma koostuu kermasta että valmiista vaniljakreemistä, suhde on esimerkin mukainen:

200 g kermaa
100 g valmista vaniljakreemiä

************************

Ensimmäisessä kuvassa on hedelmäisiä leivoksia, silikonivuoan olen ostanut aikanaan Stockmannin alelaarista. Olen kyllä bongannut samanmoisia muotteja muistakin kaupoista :) Leivoksen alla on vetopohjasta (=kakkumassa levitettynä ohueksi pellille) rengasmuotilla otetut pohjat. Itse leivos on kerman ja hedelmäsoseen yhdistelmä, jonne on pohjalle piilotettu aprikoosihilloa ja omenaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)