keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Hedelmäinen rahkaleivos


Nyt on heti alkuun tunnustettava, ettei minulla ole tarkkaa ohjetta nyt annettaksi, sillä leivokset valmistin koulun tiloissa ja ohje jäi täten myös sinne :D

Kyseessä on santataikina-pohjainen leivos, jossa paistettava rahkatäyte. Santataikinan tein edellisenä päivänä kylmään ja pehmitin taikinapadassa koukulla kaulaukseen sopivaksi. En osaa sanoa monta leivosta kyseisestä taikinamäärästä saat, sillä jokainen vuoka nielee aivan eri määrät taikinaa. Hyvä asia silti on, että jos santataikinaa jää käyttämättä niin se säilyy pitkään jääkaapissa (7+ päivää) hyvin kelmutettuna.

Santataikina:

200 g voita
100 g sokeria
1 kpl ( 50 g) kananmuna
½ tl leivinjauhetta
300 g vehnäjauhoja
Sekoita voi ja sokeri. Lisää kananmuna. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna kovettua yön yli kylmässä. Kaulaa santataikina 3 mm:iin ja laita vuokiin. Laita vuoat kylmään odottamaan rahkatäytettä. 

Paistettavaan rahkatäytteeseen tulee maitorahkaa  (yllätys, yllätys :P ), sokeria, kananmunaa ja vaniljakreemijauhetta. Tarkkoja määriä en nyt millään saa päähäni (Anteeksi). Ainekset kuitenkin sekoitetaan keskenään ja pursotetaan vuoat aivan täyteen. Leivokset paistetaan 200 asteessa n. 15 minuuttia riippuen uunista, tuotteet ovat kypsät kun santataikina on kullanruskeaa väriltään. Leivokset kannattaa irrottaa heti lämpöisenä kun sormet kestävät vuokien käsittelyn.
________________________________________________

Mikäli uunissa rahkatäyte kohoaa ja paisuu kuin ilmapallo ja jopa halkeilee niin ei hätää, täyte laskeutuu uunista oton jälkeen
________________________________________________

Rahkaleivosten jäähdyttyä voi pintaan sipaista ohuen kerroksen hilloa, itse käytin ananas-greippihilloa, jonka päälle asettelin kiiwiä, persikkaa että viinirypäleitä. Koko komeuden hyytelöin hedelmien säilymiseksi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)