FOCACCIA
3 dl huoneenlämpöistä vettä
12 g kuivahiivaa
2 tl sokeria
400 g durumvehnäjauhoja
reilu 2 rkl oliiviöljyä
12 g kuivahiivaa
2 tl sokeria
400 g durumvehnäjauhoja
reilu 2 rkl oliiviöljyä
1-2 tl suolaa
Päälliset:
Oliiviöljyä
Rosmariinia/tinjamia
Kirsikkatomaatteja
Merisuolaa (Itse käytin hiutaleita)
Sekoita kaikki ainekset keskenään, mutta älä vaivaa. Kaada taikina oliiviöljyllä voideltuun pieneen uunivuokaan (Jos haluat normaaliuunivuoallisen, tee 2-kertainen taikina) ja anna kohota vähintään tunti, itse annoin jopa 1½ tuntia muovilla peitettynä, jottei pinta kuivu. Painele nostatuksen jälkeen taikinaan kuoppia sormilla ja valele reilulla oliiviöljyllä. Revi/riivi/pilko päälle mieluista yrttiä ja asettele kirsikkatomaatin puolikkaat taikinan päälle leikkuupinta ylöspäin. Ripottele pinnalle merisuolaa.
Paista uunissa 220°C noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullan ruskea.
Vala heti uunista tulleen leivän päälle vielä oliiviöljyä ja ripottele päälle merisuolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)