maanantai 3. marraskuuta 2014
Banoffee-kakku
Pohja
175 g kaurakeksejä
30 g pekaanipähkinöitä
85 g voita
Täyte
2 prk kondensoitua maitoa
3 banaania
1 prk kuohukermaa
suklaata raastettuna
Poista maitotölkeistä etiketit ja laita tölkit sellaisenaan veteen kiehumaan. Tee tämä heti ensimmäisenä, sillä tölkkien tulee kiehua noin 2 tuntia. Kun maito on kiehunut 2 tuntia, se on muuttunut toffeeksi. Ota tölkit pois vedestä ja anna jäähtyä viileässä vedessä.
Hienonna keksit ja pähkinät monitoimikoneessa. Sulata voi. Sekoita keksimurun joukkoon.
Pingota Ø 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille n. 3 cm:n korkeuteen. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin (voit tehdä tämän kun tölkit ovat kiehuneet 1-1½ h)
Avaa tölkit ja lusikoi seos keksipohjan päälle. Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi ja asettele limittäin toffeen päälle. Laita jääkaappiin odottamaan, sillä aikaa kun vatkaat kerman. Silota kerma kakun päälle ja raasta päälle tummaa suklaata. Parhaimmillaan kakku on, kun annat sen jähmettyä muutaman tunnin ennen tarjoilua jääkaapissa ja vasta tällöin poistat irtovuoan.
Tunnisteet:
banaani,
Banoffee,
kakku,
kondensoitu maito,
makeutettu maito,
toffee
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)