Kakun kokosin 18 cm vuokaan |
Meillä äidit ja mummot nauttivat Äitienpäivänä auringosta kera ihanan raikkaan kesäisen kakun. Kakku on oma ohjeeni, joka taipui pöytään jo toisen kerran hieman nyt muokattuna. Viimeksi kakku nähtiin blogissani 2 vuotta sitten Juhannuksena (klikkaa katsoaksesi)
Kakkuun tarvitset seuraavia aineksia:
Pohja:
175 g murskattuja kaurakeksejä
45 g voita sulatettuna
Täyte:
Minttusiirappia (kts. ohje alempaa)
5 liivatelehteä
200 g maustomatonta Philadelphia-tuorejuustoa
2 dl rahkaa
4 dl kuohukermaa
2 limen mehu ja raastettu kuori
Minttua silputtuna
Tippa vihreää väriä
Kiille:
2 dl vadelmamehua
3 liivatetta
Ohje:
Tee minttusiirappi
Ainekset:
1,5 dl sokeria
1,5 dl vettä
5 tuoretta oksaa minttua
Mittaa kaikki ainekset kerralla kattilaan, kiehauta ja keitä siirapiksi. Aikaa tähän menee noin 15-20 min. Siinä se :) Kun seos on jäähtynyt niin poimi mintun oksat kyydistä pois ja siirappi on valmista käytettäviksi.
1. Murskaa keksit muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
2. Sekoita tuorejuusto
ja rahka keskenään. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele
vaahto juusto-rahkaseokseen ja mausta täyte limen mehulla ja raastetulla
kuorella. Laita
liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sekoita ne kuuman minttusiirapin joukkoon.
3. Kaada seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin
sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle
4. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Koristele tuoreilla vadelmilla ja kaada päälle kiille. Voit lisätä vielä sitruunamelissan/mintun lehtiä taikka syötäviä orvokkeja (Huom. kaikki eivät ole sopivia elintarvikekäyttöön)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)