sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Kesäinen mojito-vadelmakakku

Kakun kokosin 18 cm vuokaan

Meillä äidit ja mummot nauttivat Äitienpäivänä auringosta kera ihanan raikkaan kesäisen kakun. Kakku on oma ohjeeni, joka taipui pöytään jo toisen kerran hieman nyt muokattuna. Viimeksi kakku nähtiin blogissani 2 vuotta sitten Juhannuksena (klikkaa katsoaksesi)

Kakkuun tarvitset seuraavia aineksia:

 Pohja:

175 g  murskattuja kaurakeksejä
45 g voita sulatettuna

Täyte:

 Minttusiirappia (kts. ohje alempaa)
 5 liivatelehteä
200 g maustomatonta Philadelphia-tuorejuustoa
2 dl rahkaa
4 dl kuohukermaa
2 limen mehu ja raastettu kuori
Minttua silputtuna
Tippa vihreää väriä

Kiille:

2 dl vadelmamehua
3 liivatetta

Ohje:

Tee minttusiirappi

Ainekset:

1,5 dl sokeria
1,5 dl vettä
5 tuoretta oksaa minttua

Mittaa kaikki ainekset kerralla kattilaan, kiehauta ja keitä siirapiksi. Aikaa tähän menee noin 15-20 min. Siinä se :) Kun seos on jäähtynyt niin poimi mintun oksat kyydistä pois ja siirappi on valmista käytettäviksi.

1. Murskaa keksit muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

2. Sekoita tuorejuusto ja rahka keskenään. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto juusto-rahkaseokseen ja mausta täyte limen mehulla ja raastetulla kuorella. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sekoita ne kuuman minttusiirapin joukkoon.
3. Kaada seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle
4. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Koristele tuoreilla vadelmilla ja kaada päälle kiille. Voit lisätä vielä sitruunamelissan/mintun lehtiä taikka syötäviä orvokkeja (Huom. kaikki eivät ole sopivia elintarvikekäyttöön)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)