lauantai 9. tammikuuta 2016

Vegaaninen suklaakakku (Mutakakku)


Kyseessä on kaikille maistuva ja monelle ihmiselle allergioista ja erityisruokavalioista riippumatta sopiva suklaakakku :) Myös hyvä jos sokerihammasta alkaa kolottaa ja kodin kaapeista moni perusleivonta-aineksista päässyt loppumaan ;)

 Ohjeen sain hyvältä ystävältäni ja leipuritoveriltani Lauralta, joka on itse vegaani. Itse olen nyt tehnyt myös kakkua useamman kerran työpaikallani ja aina niin maistuvaa :)

3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 1/4 dl ruokaöljyä
2 1/4 dl kahvia
2 rkl etikkaa

Lämmitä uuni ennakkoon jo 200 asteeseen, sillä suklaakakku pitää saada heti uuniin ainesten sekoittamisen jälkeen.

Sekoita kahvin joukkoon sokeri, öljy, kaakaojauhe ja  muut kuivat aineet yhdistettynä keskenään. Lisää aivan viimeisenä 2 rkl etikkaa, sekoita ja kaada n. 20-24 cm vuokaa, mitä isompi vuoka, sen littanempi kakku. Etikka tulee lisätä viimeisenä, sillä se reagoi soodan kanssa ja saa aikaan nosteen tässä kakkumassassa, jonka kananmuna saisi normaalissa sokeri
kakussa. Kakku kannattaa laittaa heti etikan laiton jälkeen uuniin, jotta noste saadaan hyödynnettyä ja kakusta tulee muhkeampi.

Kakkua paistoin noin 20 minuuttia, mutta koska jokainen uuni on yksilöllinen niin kakkua kannattaa tarkkailla. Kakusta saat ihanan mutakakkumaisen, kun otat sen uunista silloin, kun keskusta yhä hieman "heiluu". Kakku jähmettyy lisää jäähtyessään.



4 kommenttia:

  1. Tehtiin tätä just ekaa kertaa 2v. tytön kanssa, itse kakku jäähtyy vielä mutta koskaan ei ole taikinan jämät kadonneet kulhon pohjalta pieneen suuhun nopeammin kuin nyt 😊 Kun malttais vaan pitää omatkin näpit erossa tarjoamiseen saakka..Namihyvä resepti siis, kiitos!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa ensinnäkin huomata, että joku oikeasti lukeekin blogiani, kiitos siis siitä <3 Toivottavasti kakku myös maistui!

    VastaaPoista
  3. Siis ihan sika herkullinen resepti, ollan nyt tehty 2 kertaa ja ei olla petytty.

    VastaaPoista
  4. Kiitos helposta ja hyvästä ohjeesta!

    VastaaPoista

Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)