Elämäni ensimmäinen kurpitsapiirakka, niin tehtynä kuin maistettunakin. Kaupoissa minut olivat villinneet ihanat kurpitsat ja en voinut tänä syksynä enää jättää väliin makukokeilua vaan "jouduin" leipomaan kurpitsapiirakan ;)
Ohjeen löysin
Arlan sivuilta, jota muokkasin vain lisäämällä mausteita.
Ainekset
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 125 g Arla Meijerivoita
- 1 kananmunan keltuainen
Täyte
- 400 g kurpitsaa karkeasti pilkottuna
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 tl kanelia
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 ripaus suolaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl Arla kuohukermaa
Ohjeet
Nypi jauhot, sokeri ja voi ryynimäiseksi massaksi. Lisää
munankeltuainen ja sekoita taikinaksi. Painele taikina pyöreään
uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Anna tasoittua jääkaapissa
noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Keitä kurpitsanpalasia
vähäsuolaisessa vedessä 5-8 minuuttia. Kaada siivilään ja valuta kaikki
vesi pois. Sekoita kurpitsa hienoksi soseeksi esim. mikserillä ja anna
sen jäähtyä hieman. Lisää munat yksi kerrallaan. Lisää loput ainekset ja
kaada seos vuokaan. Paista uunin alaosassa 40–50 minuuttia. Jäähdytä.
Siivilöi päälle hieman tomusokeria ja tarjoile kermavaahdon kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)