perjantai 5. joulukuuta 2014

Konvehteja

Meidän perheen itsenäisyyspäivän vastaanotolla kotisohvalla tarjotaan tänä vuonna itsetehtyjä suklaakonvehteja :) Valmistin kahta makua: Tummasuklaa-pipari sekä valkosuklaakonvehteja mustikkamarmeladi-täytteellä.


Silikonisia konvehtimuotteja saa ruoka-kaupoista että pienistä sisustus/askarteluliikkeistäkin

Konvehtien teko kannattaa aloittaa hankkimalla laadukasta suklaata että lukemalla seuraava teksti: Suklaan temperointi

Tummasuklaiset lehdet ovat näistä yksinkertaisemmat, sillä ne ovat täyttä suklaata ja vain pohjalle murustetaan joulupiparia. Valkosuklaiset aloitetaan valuttamalla temperoitu suklaa muotteihin ja kääntämällä muotit ylösalaisin, jotta ylimääräinen suklaa valuu pois. Tässä vaiheessa käytin muotit nopeasti pakkasessa, jotta suklaa jähmettyi ja sen jälkeen pursotin sisälle mustikkamarmeladin (älä täytä ylös asti!) Jälleen pikainen jäähdytys pakkasessa ja loppu valkosuklaa pohjakansiksi päälle palettiveitsen avulla. Laitetaan pakkaseen jälleen jähmettymään ja poksautetaan ulos muoteista ja annetaan levätä huoneenlämmössä. Koristellaan kultaisilla helmiströsseleillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)