tiistai 2. joulukuuta 2014

Riisi-ohrapiirakat

Joulun lähestyessä on aika miettiä herkkuja, joilla hemmotella läheisiään. Omani tulevat olemaan ehdottomasti ainakin itsetehdyt riisipiirakat että joululimppu :)

Riisipiirakoita on aina tehty perheessämme, joten tuotteena se on minulle tuttu. Viikonloppuna tein vain ensimmäisen kerran itse kaiken alusta loppuun. Aikaa siinä tietenkin menee (jos tekee isoa satsia, kuten minä..), mutta on sen arvoista ja kannattaakin tehdä isompi satsi, sillä näistä katoaa heti tuoreeltaan jo pari jokaisen vieraan suuhun :)

Riisipiirakat:
-pieniä noin 20 kpl

Heti alkuun: Tee riisipuuro valmiiksi edellisenä päivänä!

Keitä riisipuuro paketin ohjeen mukaan, mutta tuohon allaolevaan kuori määrään menee suunnilleen noin 2 dl riisi/ohrasuurimoita. Keitin itse riisi-ohran maito-vesiseoksella, jottei se palaisi niin helposti ja lopuksi lisäsin vielä 2 dl ruokakermaa. Muista ehdottomasti lisätä kananmuna jäähtyneeseen puuroon!!! Näin estät riisin kuohumisen uunissa.

Kuoritaikina:
2 dl vettä
2 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja


Alla myös kuvina kaikki työvaiheet :)

1. Kauli taikina paksuksi levyksi ja ota siitä muotilla pyörylöitä

2. Kauli pyörylät soikion/pyöreän mallisiksi ohuiksi letuiksi

3. Täytä puurolla, Muista täyttää myös päätynurkat!

4. Rypytä. Tekotapoja on monia; Joku aloittaa päästä, joku keskeltä

5. Paista 300-asteessa, kunnes riisi on saanut kauniin värin

6. Voitele uunista tulon jälkeen lämpimällä voi-vesiseoksella ja laita vuokaan, joka on peitelty leivinpaperilla, että leivinliinalla (piirakat pehmenevät)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)