Leipomusten kuuluu tähän aikaan vuodesta maistua kesältä, mutta myös mielestäni näyttää siltä. Onhan meidän Suomen kesä niin lyhyt, joten miksei sitä juhlistaisi myös leipomuksissaan? :D Näin siis todellakin tein ja vuokaleivokseni saivat perhoset ylleen :) Voin muuten suositella ohjetta lämpimästi myös tavallisille muffineille! Kohoavat hyvin ja ovat helppoja tehdä!
Ohje
6-8 kpl , Uunin keskitasolla 190 °C, 15-20 min.
115 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
8 rkl pehmeää voita (suolaton)
115 g hienoa sokeria
2 munaa kevyesti vatkattuina
1 sitruunan hienoksi raastettu kuori+puolikkaan sitruunan mehu
2 rkl maitoa
Sitruunavoikreemi:
6 rkl pehmeää voita
175 g tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
1. Laita uuni lämpiämään ja vatkaa kananmunat erillisessä kulhossa kevyeksi vaahdoksi.
2. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe isoon kulhoon. Lisää voi, sokeri, munavaahto, sitruunakuoriraaste+mehu sekä maito. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi paperivuokiin ja paista 190 °C:ssa, kunnes ovat hyvin kohonneita ja kullanruskeita.
3. Voikreemi: Laita pehmeä voi kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja sitruunamehu ja sekoita hyvin keskenään.
4. Vuokaleivosten jäähdyttyä, leikkaa niistä kansi irti sahalaitaisella veitsellä. Halkaise tämän jälkeen kannet puoliksi ja siirrä syrjään odottamaan.
5. Pursota kunkin leivoksen keskelle voikreemiä ja laita halkaistut kansipalat täytteen päälle hieman kulmittain, kuten perhosen siivet. Voit hunnuttaa vielä vuokaleivokset tomusokerilla ennen tarjoamista :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)