Valmistin sukulaisille tarjottavaksi valkosuklaahyydykekakun, jonka pohjan virkaa toimitti budabest-leivoksista tuttu pohja eli pähkinämarenki. Kakku kätki sisälleen myös raikkaan passionhedelmähyydyke-keskustan.
(Klikkaa:) Budabest-leivoksista olen julkaissut tänne jutun 2014, josta löytyy pohjan ohje. Noin 24 cm kakkuun riittää pohjaksi tuosta määrästä 1/5 osa.
Passionhedelmäkeskus oli halkaisijaltaan noin 14 cm ja sitä varten puristin 5 passionhedelmästä mehut, siemenet poistin. Kermaa vatkasin n. 2dl löysäksi vaahdoksi ja siihen sekoitin 1 prk sitruunatuorejuustoa, hieman tomusokeria että 3 rkl sitruunamehua. Liivatteita keskustaan meni 3 kappaletta. Omaan makuuni väri jäi hieman laimeaksi, joten lisäsin tipan keltaista väriä.
Keskusta sai hyytyä noin 1½ tuntia jääkaapissa, jonka jälkeen siirsin sen budabestpohjan päälle. Budabestpohjasta tein muuten piilopohjan, eli jos budabest oli halkaisiljaltaan 22 cm, otin käyttööni 24 cm vuoan, jottei pohja näkyisi.
| Budabestpohjan ympärille jätin tilaa, jotta se jäi valkosuklaahyydykkeen alle piiloon |
Hyydytin valkosuklaakerrosta sen 2-3 tuntia, jonka jälkeen koristelin kultatomulla- että kuulilla, keltaiseksi värjätyllä valkosuklaalla, passionhedelmillä sekä aiemmin tekemilläni marsipaaniorkideoilla, joissa myös kultaus. Kakun reunaa kiertämään tein myös valkosuklaaristikon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)