Banaani-limekakku lukeutuu tuhteihin kahvikakkuihin. Se on maukas ja maultaan melko neutraali (jos niin saa sanoa). Tarkoittaen siis, ettei se ole siis mitenkään kovin makea, eikä "raikaskaan". Maut ovat tasapainossa :)
| 300 g | vehnäjauhoja (4,6 dl) | |||
| 1,5 tl | leivinjauhetta | |||
| 175 g | tummaa sokeria (intiaani, ruoko...) | |||
| 1 tl | raastettua limenkuorta | |||
| 1 | kananmuna vatkattuna | |||
| 1 | kypsä banaani (+1rkl limen mehua) | |||
| 1,5 dl | maustamatonta tuorejuustoa | |||
| 110 g | rusinoita | |||
| Kuorrute | ||||
| 115 g | tomusokeria (n.1,8dl) | |||
| 1-2 tl | limen mehua (lisää tarvittaessa enemmän, jotta saat kuorrutteesta juoksevamman) | |||
| limenkuorta raastettuna | ||||
-Siivilöi kuivat aineet ja sekoita keskenään. Raasta joukkoon limen kuori.
-Muussaa kypsä banaani haarukalla ja sekoita sen joukkoon limen mehu. Lisää banaani-limeseos, kananmuna, tuorejuusto, sekä rusinat jauhojen joukkoon ja sekoita hyvin keskenään. Jos taikina on liian paksua, lisää mukaan loraus vettä.
-Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja tasoita pinta.
-Paista uunissa noin 40-45 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä tai tikulla koitettaessa kypsä.
-Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa sitten jäähtymään kunnolla.
-Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja koristele sillä jäähtynyt kakku, raasta vielä erikseen limen kuorta kuorrutteen päälle väriä tuomaan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)