Tulipas otettua opettajan aikahaaste vastaan viime perjantaina ja tehtyä Budapest leivokset. Onnistuinko haasteessa? Kyllä :) Aikaa meni kaiken kaikkiaan yhteensä 3 tuntia :) Aikahaasteena oli siis saada kaikki tuotteet klo 12.00 mennessä koulumme kahvioon myyntiin, tämä likka vei viimeiset leivoksensa 11.59 tiskiin :) Kyllä opettajat ja kanssaopiskelijat nauroivat sitä hymyni määrää :D
Tästä ohjeesta saa yhteensä 2 levyä, eli noin 18-20 leivosta:
Kananmunanvalkuaista - 400 g
valkuaisjauhetta - 12 g
sokeria - 700 g
hasselpähkinäjauhetta - 320 g
maissitärkkelystä - 60 g
Täyte:
Ammattilaisen Vaniljakreemi - 150 g.
= Laita vettä 50 %, 25 % kermaa ja 25% vaniljakreemijauhetta, eli grammoina näin: 75 g vettä, 37.5 g kermaa (suoraan purkista, ei vatkata) ja 37.5 g vaniljakreemijauhetta
Kuohukerma - 300 g
Hedelmätäyte - 200g (käytimme hilloa runsailla omenapaloilla)
1. Jaa sokeri kahteen osaan 350 g ja 350 g
2. Yhdistä valkuaiset ja 1. sokeri, vatkaa kiinteäksi vaahdoksi
3. Yhdistä 2. sokeri, pähkinäjauhe ja tärkkelys
4. Yhdistä valkuaisvaahto ja kuivat aineet varovasti käsin sekoittaen
5. Pursota n. 1,5 cm nauhoja (käytin tyllaa nro 10) vieri viereen pellille, noin 2/3 pellin leveydestä. Massasta tulisi riittää kahdelle pellille :)
6. Paista pohjat 160 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes pinta on kuiva, mutta ovat sisältä yhä tahmeita
7. Täyte: Tee ammattilaisen vaniljakreemi ja vaahdota kuohukerma, yhdistä aineet keskenään ja lisää sekaan hedelmätäyte.
8. Kun pohjat ovat tulleet uunista ja jäähtyneet, käännä ne ylösalaisin ja irroita leivinpaperi. Näin paistopinta jää ylöspäin
9. Levitä täyte pohjille ja rullaa levyt kevyesti kääretortuiksi
10. Leikkaa leivinpaperista noin 2 cm leveä nauha ja aseta se leivostortun päälle pituussuunnassa. Sirottele päälle kaakaojauhetta ja poista nauha.
11. Leikkaa loivasti kolmionmallisia (toinen sivu 6cm, toinen 4cm) leivoksia ja aseta tarjolle :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän viestin merkiksi vierailustasi :)